U Vitkovićima se gradi nova fabrika: Emka Bosnia ulaže osam miliona KM

Bez autora
Sep 22 2011

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) prihvatila je ponudu za sklapanje specijalne pogodbe s kompanijom Emka Bosnia o dodjeli državne imovine u industrijskoj zoni Vitkovići za gradnju nove fabrike sa oko 250 radnika metalske struke. Ovo je već drugi investitor u Goraždu koji je iskoristio pogodnosti nedavno usvojenog zakona o raspolaganju državnom imovinom i koji je spreman na zemljištu prodatom za jednu KM investirati više miliona KM. U objektima koje ne koriste Emka Bosnia želi izgraditi savremeni pogon za automobilsku i elektroindustriju i srodne djelatnosti i do početka 2014. godine zaposliti najmanje 250 radnika. Čim Skupština prihvati prijedlog Vlade, dan nakon potpisivanja ugovora, radovi bi počeli i u narednih 18 mjeseci imali bi ulaganje od osam miliona KM.

U Vitkovićima se gradi nova fabrika: Emka Bosnia ulaže osam miliona KMVlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) prihvatila je ponudu za sklapanje specijalne pogodbe s kompanijom Emka Bosnia o dodjeli državne imovine u industrijskoj zoni Vitkovići za gradnju nove fabrike sa oko 250 radnika metalske struke.

Ovo je već drugi investitor u Goraždu koji je iskoristio pogodnosti nedavno usvojenog zakona o raspolaganju državnom imovinom i koji je spreman na zemljištu prodatom za jednu KM investirati više miliona KM.

- U objektima koje ne koriste Emka Bosnia želi izgraditi savremeni pogon za automobilsku i elektroindustriju i srodne djelatnosti i do početka 2014. godine zaposliti najmanje 250 radnika. Čim Skupština prihvati prijedlog Vlade, dan nakon potpisivanja ugovora, radovi bi počeli i u narednih 18 mjeseci imali bismo ulaganje od osam miliona KM - kazao nam je ministar privrede BPK Demir Imamović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik